Mak aku berubah selepas abah kemlangan,bnyk jantan wsap mak

Salam.aku buat confession ni sebab aku tak tahu nak luah kat siapa and aku dah tak sanggup nak tanggung sorang2 lagi dah.problem aku sama macam problem family confessor yg lepas2.and dalam kes aku, mak aku yg curang.sumpah aku sedih sgt.aku pendam dah lebih dri tiga tahun sorang2, aku ni anak perempuan tunggal dari 5 beradik dan aku anak no 2.

Aku start tahu mak aku curang bila satu hari tu aku terbaca wechat mak aku, sebab time tu dia ta pandai lock lagi fon dia.luluh hati aku ni bila baca msg dia dengan jantan2 tak guna tu.jantan2 ye means banyak.ayah aku exciiident mse aku form 2, dia hilang ingatan.alhamdullilah skg okay dah tp dia tak lah sihat mcm dulu lagi, pemikiran dia tu aku tak dpt nk kategori mcm mana.

even ayah aku mcm tu,family kteorg still okay, kdg2 ade financial problem sikit, mak aku jge kami adik beradik, and then abg aku take over sbb dia dpt kje offshore.aku jarang jmpe abg aku, jadi tak rapat sgt tambah dia dh kawen, even dia tau hal ni, aku tak dpt sgt borak hati ke hati dgn dia.jarak umur aku dgn adik aku jauh sikit, payah sikit nak bincang tambah diaorg lelaki.

Mak aku start berubah bila abg aku belikan smartphone untk dia.so mak aku start tau pasal wechat,beetalk lah,ape tah lagi,aku tak ingt siapa yg ajar dia.so dah pandai look around bagai.so start lah prngai dia berubah.fon tak lepas dri tangan mcm budak bercinta.dri wechat bgi pulak no fon.

aku tak faham kenapa prngi dia mcm tu.bagi aku ta kisah dia nak berkawan.tapi apa kejadah nya sampai bagi no fon bagai.bergayut gne saya awk smpai 2 3 pagi.aku baca msg dia bersayang2 bagai.dan kemuncak nya skg dia nak bercerai dgn ayah aku.

aku terima klau diaorg takde jdoh da, aku bukan bdk2 lagi tapi kenapa dia buat prngai mcm ni.dia still lagi isteri org.kenapa dia nk bercinta dgn suami org, bdk2 sebaya dgn aku.aku tau semua ni, sbb aku baca.lagi pon bnde tak elok ni Allah mesti tunjuk kt org lain.sumpah aku jijik dgn prngai mak aku.aku maaki2 mak aku dlm hati ni

Bila kt rumah, aku dgr apa yg diaorg borak.aku jadi jiijik.aku beenci sgt dgr suara mak manja2 ckp dgn jantan2 jahaanam tu.aku selalu tdo pkai earphone sbb aku tak nk dgr suara mak borak tu.airmata aku ni sampai dah kering da menangis.

aku rasa kne khianat dgn org paling aku syg,paling aku percaya.aku tahan menangis tu smpai nak pecah dada ni.jgn cakap aku ta tgur, aku dah menangis dpn mak aku,mntk dia berubah,mntk dia kesian kt aku,tak takut ke prngai dia tu dibalas kat aku bila aku kawin nanti.dia janji nk berubah, tp mcmtu je dia prngai dia.lagi teruk.siap jumpa dah.

bila anak2 yg besar ni takde, siap kluar pergi tgk wyg.tuhan tu maha adil, dia tunjuk kat kteorg ni.awl tahun haritu, kami adik beradik sepakat nak hadap dgn mak.kami bergaduh mcm nk kiamat.tp Allah ttup aib family dgn turun kan hujan lebat dgn petir haritu.

tp lepas kejadian tu, mak tetap sama.tak berubah pon.even skg awkward,tp sbb syg mak,kteorg still borak2 jgk dgn dia.dan dia tanpa segan silu jawap call dri jantan tu dpn kteorg.

Sekarang ni dalam hati, aku jadi benci sgt dkt mak aku.aku tau sbgai anak sebesar kuman pon tak layak ada perasaan tu.aku tau jgk tu berdosa,mungkin hati aku hitam dah kan, maki mak dlm hati.

tapi aku ni insan biasa tak dapat nak lari dari perasaan tu.aku selalu mengutuk mak aku dlm hati.alhamdullilah aku ni seorg pendiam, jenis tak pndai nk melaawan,tak pndai menengking, bila marah,menangis.tapi bila mcm ni jadi, dia makan diri aku.sbb aku tak pndai meluah.aku simpan dlm hati aku,smpai ada masa aku blur mcm org gila.termenung tak tau apa2.

tapi skg aku prsn prgai aku berubah sikit.aku dh start tinggi suara kdg2 kt mak aku.aku nak kongsi dgn kawan aku, tapi tak kan nak cerita mak aku curang pulak kan.

Aku penat nangis sorang2.dada aku rasa nak meletup menangis malam2.hati aku mcm kena hiris2.bila aku sorang2 tu aku tetiba je menangis,aku nangis kuat2 sebab tak tahan dah.aku rasa sunyi sgt.kenapa mak aku tak macam mak org lain,dia tak syg anak2 dia ke?kdg2 aku berdoa bila dia pergi jumpa jantan2 tu, bia bnde buruk jdi.

tak kisah lah apa pon.smpai mcmtu aku fikir.anak derhaka ke aku ni.adik2 aku da start benci kt mak aku.aku ta salah kan diaorg.berdoosa ke aku maki2 mak even dlm hati, ckp kasar dgn dia, tp prngai dia buat aku jdi mcmtu.even masa aku taip confession ni,2.01 pagi, aku dgr mak aku borak dlm fon tah dgn siapa.hati aku dah hancur, berkecai jadi abu dahh

– anak yang terluka via utusan kami

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *