Hutang tak dilangsai, janda dirgol, dibnuh dan myatnya dibkar

Misteri kematian seorang janda berusia 20 tahun terungkai selepas polis menahan empat individu yang disyaki terlibat dengan kes pembnuhan itu.

Ketua Polis Sumsel, Zulkarnain Adinegara berkata, pihaknya berjaya merungkai kes kemtian mngsa, Inah Antimurti, yang dibnuh dan dibkar di kawasan semak, ditemui dalam keadaan yang mengrikan pada 23 Januari 2019, Rabu, di Desa Rambutan, Indralaya Utara, Ogan Ilir, Indonesia.

Berdasarkan keterangan suspek, mangsa sebelum itu diajak menyertai pesta dadah lalu dirgol dan dibnuh. Mayat mangsa kemudian ditelanjangkan dan dirgol sekali lagi.

Dalam keadaan tanpa seurat benang itu, mayat janda anak satu itu dimasukkan ke dalam karung lalu dibuang ke semak dan dibkar bagi menghilangkan bukti. Zulkarnain berkata, pembnuhan itu dilakukan di rumah suspek utama yang dikenali sebagai Asri pada 19 Januari 2019.

“Dari keterangan empat suspek (dua suspek masih di bawah umur), suspek utamanya masih giat diburu polis,” katanya.

Ketika Asri mergol mangsa, dua suspek lain memegang tangan dan kaki mangsa. Sementara dua lagi rakan mereka menunggu di luar.

“Mangsa cuba melawan tetapi Asri memukul kepala mngsa dengan kayu menyebabkan dia pengsan lalu menlnggal dunia,” katanya.

Setelah mngsa sudah tidak bernyawa, suspek yang menunggu di luar rumah masuk ke dalam lalu mergol myat mangsa tetapi kecewa kerana tidak mencapai klimaks.

Kelima-lima suspek kemudian mengikat leher dan badan mangsalalu dimasukkan ke dalam karung untuk dibuang ke dalam semak di Desa Rambutan serta dibkar.

“Motif kejadian kerana hutang di mana mangsa mempunyai hutang yang masih belum dibayar kepada suspek utama,” kata Zulkarnain.

Sumber: DetikNews

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *